Danskurser

Vi erbjuder workshops, intensivkurser och socialdanser. Vi inriktar oss främst på modern bugg och fox, men har även inslag av andra danstyper.
Följ oss på vår Facebook sida för att bli uppdaterad om kommande evenemang!

Danskurser

Grundkurs BUGG

Bugg är en rolig och fartfylld sällskapsdans som alla kan lära sig! Den har sitt ursprung i jitterbuggen men har en enklare struktur och saknar (tack och lov) kast och andra akrobatiska inslag. I Habo kan du genom en svängig grundteknik, med roliga turer och mycket dansglädje lära dej grunderna för den moderna buggen som dansas ute på socialdansgolvet.
Denna kurs är för dig som aldrig tagit ett buggsteg tidigare eller till dej som vågar öva in en modernare förningsteknik och få ut mer av din dans. Vi går genom grundsteg, förningsteknik (tryck och drag) samt grundläggande figurer/turer.

Inga förkunskaper krävs! En grundkurs kan man med fördel gå flera gånger och/eller tillsammans med andra kurser.

Grundkurs FOX

Kursen är för dig som är nyfiken på Fox men inte testat ännu, eller för dig som vill ”go back to basic” för att utveckla din dans på ett bra sätt. Fox är en mycket kul dans som dansas parallellt med Bugg på det sociala dansgolvet, ofta till långsammare musik. Det som är kul men också utmanade i Fox är att det inte finns några regler.. vilket gör Fox till en mycket varierad dans där alla hittar sin stil, dock finns det danstekniska regler för att få till en bra dans. Vår Fox har i likhet med Foxtrot en grund i slowsteg och quicksteg, men vår Fox följer inga stegmönster.I Fox finns inga rätt och fel, den inte har några regler eller förutbestämda mönster. Vi vågar sticka ut hakan och säga att vår Fox kan vara lika magiskt med, som utan några turer. Där foxtrot är stel är vår Fox mjuk.  Fox bygger på mycket mer närvaro, känsla och musikanpassning. Vår grundkurs i Fox ger en bra grund att bygga vidare på och framförallt hoppas vi kunna ge dig självförtroende till att våga bjuda upp även till de lugna låtarna.

Fortsättning BUGG

Vår fortsättningskurs i bugg är för dig som har gått minst Bugg grundkurs och som nu vill utveckla din dans.  Här förstärker vi inte bara de viktiga grunderna, utan lägger också fokus på att lära oss fler figurer och framförallt att kombinera dessa på olika sätt så att vi blir duktiga förare/följare ute på dansbanorna. Vi lägger till nya saker så som styling, musikanpassning och stegvariationer.

Vi kommer även börja utveckla ”vårt eget” dansande, och lära oss enkla medel som gör oss till bättre dansare med möjlighet till stor variation. Som vanligt utgår vi från den moderna buggtekniken.

Förkunskaper: Du ska ha gått lägst en grundkurs tidigare, eller ha kunskaper som motsvarar detta (inom den moderna förningstekniken!)

Fortsättning FOX

På fortsättningskursen i Fox fördjupar vi oss i förar- och följartekniker med fokus på känsla och musikanpassning. Vi dansar till varierad musik och breddar vår dansrepertoar med fler turer o figurer. Vi dansar en modern variant av fox som baseras  på promenad, hållning, egen balans och har inslag av andra pardanser.På denna kurs får du både teknik och figurer som är anpassade till socialdansgolvet.

Förkunskaper: Denna kurs passar dig som minst gått Fox Grund.

Socialdans

Den populära Socialdansen i Habo!

Socialdansen ger dig möjlighet att lära känna andra i klubben bättre. Socialdansen är öppen för alla, medlem som icke medlem, kursare som icke kursare. Här har du chans och dansa med såväl nya som erfarna dansare. En bred blandning av moderna dansband till populärmusik anpassat för Bugg och Fox, spelas under kvällen. Vår förhoppning är att blandningen av musik ska tilltala samtliga deltagare på alla dansnivåer och uttryckssätt. Musiken som spelas är en skön blandning med många olika stilar som te.x rock, dansband, pop både modernt och gammalt som funkar bra att foxa och bugga till. Vi vågar garantera att vi också lägger till lite banbrytande och lekfulla låtar för att utmana oss alla lite.